Omgeving

Omgeving

Loosdrecht behoort tot de gemeente Wijdemeren. Wijdemeren heeft prachtige natuurgebieden. Het Loosdrechts plassengebied, ook wel de “Watertuin van Nederland” genoemd, bestaat uit vijf aan elkaar verbonden plassen. Deze zijn in de 14e eeuw uit veenweidegebied door turfwinning ontstaan.

Het vis- en zwemwater is er schoon en men vindt er uitzonderlijke flora en fauna. In dit gebied kan men genieten van bijzondere plantengroei en een unieke vogelbestand. Langs de dijken rondom de plassen vindt men nog authentieke boerderijen. De diversiteit van het gebied biedt veel recreatiemogelijkheden. Natuurliefhebbers kunnen volop wandelen en fietsen. Bij de VVV zijn diverse wandel-, fiets- en vaarroutes van het gebied verkrijgbaar.

De liefhebbers van watersport kunnen er met volle teugen genieten. Bij mooi weer varen talloze kano’s, sloepen, zeil- en motorboten de jachthavens uit voor een tocht over de plassen. Deze verschillende soorten boten kunnen ook worden gehuurd en er zijn voldoende aanlegmogelijkheden. Jong en oud kunnen les nemen bij een zeil- of surfschool en een bezoek brengen aan één van de vele horecagelegenheden met terras. Waterskien is (beperkt) toegestaan. Per roeiboot of kano kan men genieten van bijzondere plantengroei en een uniek vogelbestand. Als er ijs ligt wordt een baan uitgezet over alle plassen.

 

Toegang tot Loosdrecht: Sluizen

© 2012 Jachthaven Het Anker Loosdrecht, webdesign: Scriptus Design