Voorzieningen

Parkeren:
Er zijn uitstekende parkeervoorzieningen op het grote parkeerterrein. Ook is een eigen genummerde plaats in de loods te reserveren. Het terrein is afgesloten door een slagboom en ‘s avonds door een toegangspoort. Middels uw magneetsleutel heeft u toegang tot de haven.

Kranen:
De jachthaven beschikt over een portaalkraan welke boten tot 30 ton uit het water kan hijsen met mastenkraan. Een mobiele kraan en 2 vaste portaalkranen van 5 ton met twee afzonderlijke afspuitlocaties.

Trailerhelling:
De helling is te gebruiken voor kleine bootjes op eigen trailer. Ook als niet ligplaatshouder bent u welkom voor een dagje varen op Loosdrecht !

Watertappunten:
Zowel in de oude haven als in de nieuwe is een watersteiger waar u kunt aanleggen om water in te slaan. In de ‘oude’ haven is eveneens de mogelijkheid om uw bilge- en vuilwater op te zuigen.

Stroom:
De grote boxen met zijsteiger en langszij-plaatsen hebben de beschikking over een (eigen) walstroomaansluiting. 

Onderhoud:
Ervaren monteurs, een scheepstimmerman en vakbekwaam schilder staan voor u klaar om diverse werkzaamheden uit te voeren.  

Kinderen:
 Naast de helling en op een graslandje zijn totaal 30 ligplaatsen voor kleine rubberbootjes en optimisten, een basketbal -en voetbalveldje, grote trampoline en een pingpongtafel. Voor de kleinere kinderen is er tevens een mooie speeltuin om ook met wat slechter weer toch iets om handen te hebben.

WIFI:
8 gratis hotspots van KPN zorgen voor een zeer goede draadloze internet mogelijkheid met dekking op het gehele terrein. 

Horeca:
Jachthaven Het Anker heeft er bewust voor gekozen om geen horecagelegenheid te bieden. Het dorpscentrum dat binnen loop- en fietsbereik ligt biedt diverse gezellige eetgelegenheden en terrasjes. Een echte warme bakker is op 500 meter gesitueerd.

Overnachten:
In ons mooie nieuwe huisje is de bovenverdieping van het gloednieuwe sanitairgebouw beschikbaar als ruime 3-persoonskamer om te overnachten in het voor, zomer en naseizoen. Klik hier voor de overnachtingsmogelijkheden. Passanten zijn van harte welkom in de haven. Goede douches en sanitair zijn inbegrepen. € 1,50 per strekkende meter.

 

Natuur:
Een deel van Jachthaven Het Anker bestaat uit natuurgebied. Hier kunt u wanneer u stil bent tussen het riet en op laaghangende takken de ijsvogel aantreffen. Op rustige doordeweekse dagen in de winter wordt Het Anker heel vroeg in de ochtend zelfs af en toe door enkele reeën bezocht. Uitgestrekte velden van waterlelies drijven op het water en de laaghangende takken van de treurwilg drijven mee met de wind. De ringslang heeft de haven ontdekt en uiteraard ook de reiger.

Het Anker is een uitstekend voorbeeld dat een doordacht milieubeleid, goed natuurbeheer én recreatie op een harmonieuze wijze samen kunnen gaan.

© 2012 Jachthaven Het Anker Loosdrecht, webdesign: Scriptus Design