Maatregelen Het Anker in het kort (vanaf 2022):

  • De werkplaats en het kantoor zijn niet toegankelijk
  • De ontvangstruimte is alleen toegankelijk met mondkapje en met maximaal 2 personen

  • Altijd 1,5 meter afstand houden!

  • Ben jij of een huisgenoot ziek of voel je je ziek? Blijf dan thuis.

Eerdere berichten over Corona maatregelen en tewaterlating boten

3 april 2020:

Beste relatie,

Twee dagen geleden heeft de overheid wederom enkele nieuwe maatregelen ingevoerd. Deze maatregelen zijn tot (ten minste) 28 april van kracht. Dit betekent concreet dat helaas de mogelijkheden om naar de boot te gaan en te varen minder zijn geworden en ook bewust maatregelen worden getroffen om de pleziervaart te beperken. Gezien het mooie weer dit weekend geen fijne boodschap, maar daarom des te belangrijker om deze toch nu te brengen. Laten we ons gelukkig prijzen dat we nog een zekere mate van bewegingsvrijheid hebben en dat we, door ons aan de maatregelen te houden, nog geen totale lock-down in Nederland hebben.

Alle sanitairgebouwen op campings én jachthavens zijn nu ook in onze regio en dus ook op Het Anker, verplicht gesloten. U wordt gevraagd vooral thuis te blijven. In Amsterdam zijn de grachten verboden terrein, de sluizen en bruggen in Loosdrecht en op de Vecht worden slechts op afspraak en niet in het weekend bediend.

Bijna alle havens in Loosdrecht e.o. hebben werken aan de boot in de loods of op de kant verboden. Zover willen we nog niet gaan. We laten, net als het kabinet dit u vraagt, de afweging en verantwoording om de gezondheidsrisico’s voor iedereen optimaal te beperken, bij u zelf.

We vragen u dringend, als u aan de boot komt werken in de loods, om alléén te komen en uiteraard om 1,5 meter afstand te houden. Hou ook de komst naar Het Anker van korte duur. We zijn nu niet meer ingesteld op langdurige aanwezigheid sinds de toiletgebouwen gesloten zijn. Uiteraard kunnen wij werkzaamheden voor u uitvoeren. Stuurt u hiervoor een e-mail naar werkplaats@hetanker.nl

Gaat u varen, kom dan niet met meer dan 2 personen naar Loosdrecht behalve als u met het gezin komt. Wacht rustig op elkaar en geef elkaar de ruimte en bewaar ook uw rust en afstand op die plaatsen waar alles bij elkaar komt zoals het parkeerterrein.
Op zaterdag zijn we aanwezig om (reserve-)sleutels van de boot te overhandigen, op zondag zijn we gesloten.

28 maart 2020:

Beste relatie,

Op 27 maart heeft de overheid op meerdere plaatsen in het land nieuwe maatregelen ingevoerd.
Wat betekent dit voor het gebruik van de boot, uw recreatieverblijf, de toegankelijkheid jachthaven maar ook voor de toegankelijkheid van de Loosdrechtse Plassen?

Misschien heb je het meegekregen uit het nieuws: in Zeeland en Twente zijn per direct alle campings en vakantieparken middels een noodverordening gesloten door de betreffende veiligheidsregio’s.
In Friesland, Groningen, Drenthe zijn alle sanitairgebouwen op campings en jachthavens verplicht gesloten. Bepaalde gemeenten zullen deze regels dusdanig interpreteren dat je dan ook niet naar je boot kunt komen. Feitelijk een sluiting.

Deze beslissingen zijn genomen vanwege de druk die toeristen kunnen gaan leggen op de ziekenhuizen. De capaciteit in deze regio’s is gewoonweg onvoldoende als er ook nog eens duizenden toeristen en recreanten extra verblijven. We lezen allemaal de kranten en volgen het nieuws. Die druk is overal immers nu al enorm en gaat helaas de komende weken kritische grenzen bereiken of grenzen overstijgen.

De Veiligheidsregio Gooi en Vecht heeft nog geen gedwongen sluiting opgenomen in haar Noodverordening. Laten we er samen voor zorgen dat dit zo kan blijven en houd je dus aan de regels!

  • Ga NIET met meer dan 2 personen naar Loosdrecht behalve als je met het gezin komt.
  • Wacht rustig op elkaar en geef elkaar de ruimte, minimaal 1,5 meter, bij het passeren langs steigers of smalle paden en
  • Bewaar ook je rust en afstand op die plaatsen waar alles bij elkaar komt zoals het parkeerterrein.
  • Kom niet naar Loosdrecht als je verkouden bent of andere gezondheidsklachten hebt die zijn te relateren aan het coronavirus

Het protocol voor jachthavens en watersportbedrijven vind je hieronder. Graag je aandacht hiervoor !

Contact telefonisch en per e-mail
Wij verzoeken je de contacten met onze medewerkers telefonisch of per e-mail te laten lopen.

Werkplaats:
E-mail: werkplaats@hetanker.nl

Administratie: 035 – 582 5000
(dinsdag van 9.00 tot 15.30, woensdag van 9.00 tot 15.30 en vrijdag van 9.00 tot 15.30)
E-mail: administratie@hetanker.nl

Dank voor je medewerking !
Jasper Blom

Protocol:

Protocol_maatregelen_ter_voorkoming_coronavirus___jachthaven_en_watersportbedrijven_Hiswa_aangepastHetAnker