We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar eindelijk gaat het er weer van komen: de haven én de plassen zijn dichtgevroren afgelopen maandagnacht!
De eerste waaghalzen schaatsen al op de Vuntus (wacht nog minstens een nachtje zou ik zeggen). De haven en de plassen zijn op dit moment (10-02-2021, 13.00 uur),  nog NIET toegankelijk. De plassen zijn pas later dichtgevroren en het ijs is nog veel te dun!
Met de huidige vorst moet het naar verwachting komend weekend wel mogelijk zijn om te schaatsen.

Maar let op!

Dit is toch een wat ander jaar dan anders. Door de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19 hebben de Veiligheidsregio en de burgemeester van Wijdemeren opgeroepen de gelegenheid tot samenscholing te beperken. Schaatsen is het probleem niet, maar de toeloop op de kant wel.
Hou dus afstand. Ga niet naast elkaar de schaatsen onderbinden, maar zoek een plekje verderop.

Klanten van het Anker: kom op de fiets

Jachthaven Het Anker is géén openbare opstapplaats om te schaatsen. Om te voorkomen dat dit toch gebeurt, zijn we alleen toegankelijk voor klanten van Het Anker. Het hek blijft dus op last van de overheid gesloten. Klanten van het Anker hebben een nieuwsbrief ontvangen met instructies over toegang en parkeren.